Våra erbjudanden

Nedan kan du läsa om våra erbjudanden och hur du kan ta del av det vi gör. Vi når både dig som är anhörig, du som arbetar med beroendefrågor, är politiker, arbetsgivare, lärare och många fler. Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Utbildning

Föreningen AHA Örebro län erbjuder en CRAFT-inspirerad utbildning i studiecirkelform för anhöriga. Utbildningen erbjuds med reservation för minst antal deltagare. 

CRAFT är en evidensbaserad metod, rekommenderad av socialstyrelsen, som lär anhöriga att förändra miljön och dynamiken så att det blir mer attraktivt för personen med beroendeproblematik att välja bort alkohol, droger, läkemedel eller spel än att välja att fortsätta med beroendet.

Föreläsningar

Vi erbjuder föreläsningar om anhörigskap, egna erfarenheter, kommunikation och tips.

Ibland har vi öppna föreläsningar och det går även att boka oss för slutna sällskap.

Anhörigträffar

I Sverige beräknas det finnas fyra miljoner anhöriga.  Kanske är det du själv som har någon i din närhet som oroar dig.

AHA erbjuder anhörigträffar varannan tisdag (jämna veckor) kl 18.00-20.00 i våra lokaler i centrala Örebro.

Under träffarna får alla chans att berätta, stötta, be om råd och hjälp eller bara att lyssna. Många gånger känner människor igen sig i andras berättelser.

Andra erbjudanden och material

Handbok för föräldrar

Den här handboken är en samling kunskaper från föräldrar med stor erfarenhet av när något gick snett och det gick precis så illa som man aldrig kunnat drömma om. Det är ingen vetenskaplig avhandling. Handboken bstår av 24 sidor tips och tankar. Syftet är att få alla som vill veta mer att öppna ögonen, få tips och våga prata.

Handboken finns att ladda ner gratis.

man-having-a-phone-call-in-front-of-a-laptop-859264_2

Stödtelefon

Vi erbjuder stödtelefon för dig som vill komma i kontakt med oss. Telefonen bemannas av någon av våra rådgivare. Du kan dela din oro, fråga om tips eller bara få prata av dig.

Tveka inte att ringa oss. Svarar vi inte ringer vi upp inom ett dygn.

Ring oss på telefonnummer: 070-677 68 85

Bli medlem

Nyttja våra tjänster genom att bli medlem i föreningen. Det kostar 200 kronor per år. 

Du kan även att bli stödmedlem eller att stötta oss på andra sätt.

Läs mer här

Sommarens nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev inför sommaren kan du läsa om hur vi har anhörigträffar under sommaren, vad vi planerar för föreläsning till hösten och så får

Läs hela nyheten