Anhörigträffar

Självhjälpsgrupp varje tisdag

Vår anhöriggrupp, eller självhjälpsgrupp är är öppna för alla. Vi möten vuxna barn, föräldrar, partners, syskon, vänner och andra anhöriga till personer med beroendesjukdom eller missbruksproblematik. Problemen kan innefatta en eller fler delar: alkohol, droger, läkemedel eller spel. Vid varje träff finns en samtalsledare med från AHA.

Tisdagar 18.00-20.00

Vi träffas varje tisdag kl 18.00 i våra lokaler på Drottninggatan 11.

Vi serverar inte fika pga av säkerhetsskäl under covid19. Vill du har dryck eller någonting att äta på, går det bra att ta med till dig själv.

Jämna veckor ligger betoningen på föräldrar och andra anhöriga. Ojämna veckor betoning uppväxt med beroendesjukdom i familjen. Alla möten är dock öppna för alla.

Om det blir tillfälliga ändringar av tider mm, annonseras detta här på vår hemsida och genom vår öppna Facebooksida, AHA Örebro län, länk här.

Enskild rådgivning bokas alltid på förhand.

Upplägg

Plats Föreningen AHAs lokaler Drottninggatan 11 i Örebro

Anmälan behövs inte. Du är dock varmt välkommen att kontakta oss innan om du aldrig varit till oss tidigare för att få veta mer eller se lokalerna innan anhörigträffen.

Kostnad Anhöriggruppen är kostnadsfri för alla medlemmar. Att vara medlem kostar 200 kr/år. Fika köpes till självkostnadspris för den som önskar. Läs mer om medlemsskap här.

Prova att delta gratis genom att kontakta oss.

Kontakta oss på ahaorebrolan@gmail.com eller på telefon 070 677 68 85

 

Enskild rådgivning

Vi erbjuder enskild rådgivning. Under dessa träffar pratar vi om det som är aktuellt för dig/er. Vi träffar många familjemedlemmar, vårdnadshavare och partners under vår rådgivning. 

Bra att veta

Vi finns centralt i Örebro så det är nära att ta sig med kollektivtrafik. Vi delar vår ingång med många verksamheter, så även om vi finns centralt är det okcås anonymt att kliva in hos oss. 

Vi kan även ordna så att vi ses utomhus eller på annan plats, om det fungerar för vår rådgivare.

Vi är en ideell förening och alla vi som arbetar är ideell kraft med mer eller mindre egen erfarenhet av anhörigskap. 

Vår rådgivning är inte terapi eller behandling, utan ett stöd för dig som anhörig.

 

Kontakta oss & boka en tid

Kontakta oss på ahaorebrolan@gmail.com eller på telefon 070 677 68 85

Läs mer om medlemsskap då detta behövs för att ta del av vår rådgivning.

 

Stödtelefon

Vi erbjuder stöd per telefon för dig som vill komma i kontakt med oss. Telefonen bemannas av någon av våra anhöriga rådgivare. Du kan dela din oro, fråga om tips och få ett någon som vill lyssna på din berättelse.

Tveka inte att ringa oss. Svarar vi inte ringer vi upp inom ett dygn.

Ring oss på telefonnummer: 070-677 68 85