Kommande föreläsningar kring anhörigskap

AHA bjuder in till tre digitala träffar under våren. Varje träff består av en en föreläsning med möjlighet till frågor och samtal.

Träffarna är online, gratis och enbart för dig som är medlem i AHA. Är du inte medlem, kostar medlemskap 200 kr per år och du kan läsa mer här.

Observer att du behöver anmäla dig till varje tillfälle du vill delta på. Just nu kan du endast anmäla dig till den första träffen. Mer information nedan.

Skolka från livet – föreläsning om ungdomars drogande och anhörigas utsatthet.

6 april 18.00-20.00

Föreläsare: Börje Dahl

Anmäl att du vill delta genom att maila: ahaorebrolan@gmail.com. Obs! skriv “Anmälan skolka från livet” i ämnesraden, så att vi hittar din anmälan.

Är du inte medlem, behöver du lösa medlemskap innan föreläsningen. Läs mer om medlemskap här.

När du anmäler dig får du ett bekräftelsemail med länk och instruktioner till det digitala verktyget Zoom. (Bekräftelsemailet kan dröja någon dag.)

Hur påverkar/berör närståendes kriminalitet mig som anhörig

4 maj 18.00-20.00

Föreläsningen handlar om stöd och samarbete som anhöriga får när ens nära hamnar inom kriminalvården. Dels kommer information att ges om vilka möjligheter till samverkan och kontakt med den anhöriga som formellt finns. Men även bilder av hur rättskedjan fungerar i verkligheten, ur ett anhörigperspektiv. Kvällen kommer också beröra anhörigperspektiv vid psykiatrivård för missbrukare.

Värdar för kvällen är Camilla Johnsson och Mats Svahn. Utöver anhörigerfarenhet har båda långa yrkeserfarenheter inom området, Camilla inom psykiatrin och Mats inom kriminalvården.

Titta under fliken FÖRELÄSNINGAR för att se info om anmälan.

Förbättrad kommunikation och mående som anhörig

1 juni 18.00-20.00

En introduktion till kommunikationsverktyget CRAFT. Vi benar i vad du kan göra, när du kan göra något och hur du då gör.

CRAFT handlar om att:

  • Att som anhörig, börja må lite bättre
  • Få förbättrad kommunikation med den anhörige som har en beroendeproblematik
  • Öka möjligheterna att den anhörige tar hjälp

Föreläsning varvat med övning/samtal

Föreläsare: Angelica Byström

Titta under fliken FÖRELÄSNINGAR för att se info om anmälan.


I alla våra föreläsningar samverkar vi med NBV.